pendik escort bayan
ak

2015 Yılının İlk Hasadı “Tarla Günü” Etkinliği ile Başladı

03.08.2015 - 17:51, Güncelleme: 03.08.2015 - 17:51
 

2015 Yılının İlk Hasadı “Tarla Günü” Etkinliği ile Başladı

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen ilimiz çiftçilerinden Aziz AÇIK'a ait tarlada "Tarla Günü" etkinliği yaptı.

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı  Tutmaç  köyünde düzenlenen ilimiz çiftçilerinden Aziz AÇIK'a ait tarlada "Tarla Günü" etkinliği yaptı.    Etkinlik; Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan YAZGI, İl Müdür  Yardımcımız Musa KALEBAYIR, Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ, Şube Müdürlerimiz ve çevre köylerdeki çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.   Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN  yaptığı konuşmada; "2015 yılı hasat mevsimini Sivas merkezde başlattık, şuan tutmaç köyünde buğday hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sene bahar dönemindeki yağışlarımızın çok iyi olması verim ortalamalarımızı oldukça yükseltmiş durumda, ilimiz Gemerek ve Suşehri ilçelerinde hasatlar bir hafta önce başladı. Buğday ve arpada ortalama verimlerimiz 400 kg civarında, şuan Sivas' ta 800 kg'a kadar verim aldığımız tarlalarımız mevcut olup, daha önceki yıllardada mücadele ettiğimiz bir süne problemimiz vardı ama yaptığımız incelemeler neticesinde şuanda bir tehlike arzetmemektedir. Bereketli bir yıl olacak çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.   Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan YAZGI ise yaptığı açıklamada; "Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Sivas'daki ilk hasadı beraber yapmaya geldik. Toprak Mahsulleri Ofisi olarakta alımlara bugün  itibari hasatla birlikte başladık. Tarım İl Müdürümüzünde bahsettiği gibi iyi bir hasat bekliyoruz, yağışların uzun sürmesi kalitede sıkıntı çıkmasına sebep oldu ancak verimli ile ilgili gelen veriler bizi oldukça mutlu etti. Gelen her çiftçimizin taleplerini yerine getirmek için bekliyoruz, inşallah iyi bir hasat ve bereketli günler bekliyoruz" dedi.     İl Müdürü ASLAN ve beraberindekiler hububat hasadının yapıldığı bölgeyi inceledikten sonra hasatla birlikte verilen yemeğin ardından "Tarla Günü" etkinliği sona erdi. - Sivas
Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen ilimiz çiftçilerinden Aziz AÇIK'a ait tarlada "Tarla Günü" etkinliği yaptı.

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı  Tutmaç  köyünde düzenlenen ilimiz çiftçilerinden Aziz AÇIK'a ait tarlada "Tarla Günü" etkinliği yaptı.

 

 Etkinlik; Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan YAZGI, İl Müdür  Yardımcımız Musa KALEBAYIR, Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ, Şube Müdürlerimiz ve çevre köylerdeki çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN  yaptığı konuşmada; "2015 yılı hasat mevsimini Sivas merkezde başlattık, şuan tutmaç köyünde buğday hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sene bahar dönemindeki yağışlarımızın çok iyi olması verim ortalamalarımızı oldukça yükseltmiş durumda, ilimiz Gemerek ve Suşehri ilçelerinde hasatlar bir hafta önce başladı. Buğday ve arpada ortalama verimlerimiz 400 kg civarında, şuan Sivas' ta 800 kg'a kadar verim aldığımız tarlalarımız mevcut olup, daha önceki yıllardada mücadele ettiğimiz bir süne problemimiz vardı ama yaptığımız incelemeler neticesinde şuanda bir tehlike arzetmemektedir. Bereketli bir yıl olacak çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan YAZGI ise yaptığı açıklamada; "Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Sivas'daki ilk hasadı beraber yapmaya geldik. Toprak Mahsulleri Ofisi olarakta alımlara bugün  itibari hasatla birlikte başladık. Tarım İl Müdürümüzünde bahsettiği gibi iyi bir hasat bekliyoruz, yağışların uzun sürmesi kalitede sıkıntı çıkmasına sebep oldu ancak verimli ile ilgili gelen veriler bizi oldukça mutlu etti. Gelen her çiftçimizin taleplerini yerine getirmek için bekliyoruz, inşallah iyi bir hasat ve bereketli günler bekliyoruz" dedi.

 

 

İl Müdürü ASLAN ve beraberindekiler hububat hasadının yapıldığı bölgeyi inceledikten sonra hasatla birlikte verilen yemeğin ardından "Tarla Günü" etkinliği sona erdi. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.