pendik escort bayan
ak

2014’te 30 Bin Gayrimenkul ve 50 Bin Otomobil İcralık Oldu!

Spor 29.01.2015 - 11:53, Güncelleme: 29.01.2015 - 11:53
 

2014’te 30 Bin Gayrimenkul ve 50 Bin Otomobil İcralık Oldu!

İnternet üzerinden icralık malların duyurusunun yapıldığı icralık.com internet sitesinin verilerine göre 2014 yılında 30 bine yakın gayrimenkul ve 50 bine yakın aracın icraya düştü.

2014 yılında 30 bine yakın gayrimenkul ve 50 bine yakın aracın icraya düştüğünü söyleyen İcralik.com kurucusu Can Emrah Özoral, icradaki satış fiyatlarının gayrimenkulde piyasanın ortalama yüzde 40, araçta ise yüzde 25 altında satıldığını ifade etti.   İCRA İHALELERİNE KATILIMIN DÜŞÜK OLMASININ NEDENİ; EKSPERTİZİNİN YETERSİZ YAPILMASI VE KREDİLENDİRMENİN MÜMKÜN OLMAMASI Türkiye’de icra ihaleleri ön yargısının büyük oranda kırılmasına rağmen katılımın düşük kalmasının sebebini; icradan satılan malın ekspertizinin yetersiz yapılması ve kredilendirmenin mümkün olmaması olarak açıklayan Özoral, “Üye sayılarımıza baktığımızda icralik.com olarak şuan 25.000 VIP üye (İhaleleri düzenli takip edip yatırım yapma amacı ile siteye ücretli üye olmuş kişiler) ayrıca 600.000 kayıtlı kullanıcıya ulaştık.” diye konuştu.   2014 YILINDA SATIŞA ÇIKAN İCRALIK MALLAR 2009 KRİZİNİN ETKİLERİ OLABİLİR 2009 krizinin uzantılarını icra ihalelerinden görmenin mümkün olduğunu belirten Özoral şöyle konuştu: “Bir şirketin yada kurumun işlerinin bozulmaya başladıktan sonra dayanıklılığı sermayesi ve nakit durumu çok önemli. 2009’da başlayan dünya krizinden yüksek derecede etkilendiyse dahi icralik olana kadar gecen süre 2-8 sene arası sürüyor. İflas erteleme, borç yapılandırmaları, hukuki süreç gibi sebepler bu süreyi uzatıyor.   Yani 2014’de satışa çıkan icralık mallar aslında bundan yıllar önce bozulan işlerin sebebi olabilir.”   CAZİP ÖDEME PLANLARI ALDATIYOR Konut sektöründeki hızlı büyümenin de icralık konutların artmasında etkisinin büyük olduğunun altını çizen Can Emrah Özoral, “Cazip ödeme koşulları insanları mal almaya teşvik ediyor ancak en ufak bir tökezlemede icralık oluyorlar. Konut satışlarında 200 bin TL’lik bir dairenin icrada belirlenen piyasa değeri 120-130 bin TL seviyelerinde olabiliyor. Bunun da yüzde 50’sinden ihaleye çıktığını düşünürsek 60 bin TL ortalamasında nakit sahibi olan kişiler bu daireyi satın alabiliyor.” dedi.      YENİDEN YAPILANDIRMA GEREKİYOR İcrada yapılması gereken düzenlemelerin başında katılımı artırmak için kredilendirme yapılmasının ve mal hakkında daha detaylı bilgi sunulup malın en kısa sürede alıcıya devir edilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Özoral şöyle devam etti: “İcradan aldığınız bir arabanın size ulaşması tescil işlemleri ve itiraz süresi göz önüne alındığında 12-13 gün sürüyor. İcradan aldığınız gayrimenkulün kullanımının tamamen size geçmesi ise bir ayı buluyor. Bunun sebebi ise yine itiraz süresi tescil işlemleri ve tahliye süresi.”   HER YIL ARTIŞ VAR! 2012 yılında 25 bin Gayrimenkul , 40 bin otomibil   2013 yılında 27 bin Gayrimenkul , 45 bin otomobil icralık oldu.     Kaynak: Milliyet
İnternet üzerinden icralık malların duyurusunun yapıldığı icralık.com internet sitesinin verilerine göre 2014 yılında 30 bine yakın gayrimenkul ve 50 bine yakın aracın icraya düştü.

2014 yılında 30 bine yakın gayrimenkul ve 50 bine yakın aracın icraya düştüğünü söyleyen İcralik.com kurucusu Can Emrah Özoral, icradaki satış fiyatlarının gayrimenkulde piyasanın ortalama yüzde 40, araçta ise yüzde 25 altında satıldığını ifade etti.

 

İCRA İHALELERİNE KATILIMIN DÜŞÜK OLMASININ NEDENİ; EKSPERTİZİNİN YETERSİZ YAPILMASI VE KREDİLENDİRMENİN MÜMKÜN OLMAMASI

Türkiye’de icra ihaleleri ön yargısının büyük oranda kırılmasına rağmen katılımın düşük kalmasının sebebini; icradan satılan malın ekspertizinin yetersiz yapılması ve kredilendirmenin mümkün olmaması olarak açıklayan Özoral, “Üye sayılarımıza baktığımızda icralik.com olarak şuan 25.000 VIP üye (İhaleleri düzenli takip edip yatırım yapma amacı ile siteye ücretli üye olmuş kişiler) ayrıca 600.000 kayıtlı kullanıcıya ulaştık.” diye konuştu.

 

2014 YILINDA SATIŞA ÇIKAN İCRALIK MALLAR 2009 KRİZİNİN ETKİLERİ OLABİLİR

2009 krizinin uzantılarını icra ihalelerinden görmenin mümkün olduğunu belirten Özoral şöyle konuştu: “Bir şirketin yada kurumun işlerinin bozulmaya başladıktan sonra dayanıklılığı sermayesi ve nakit durumu çok önemli. 2009’da başlayan dünya krizinden yüksek derecede etkilendiyse dahi icralik olana kadar gecen süre 2-8 sene arası sürüyor. İflas erteleme, borç yapılandırmaları, hukuki süreç gibi sebepler bu süreyi uzatıyor.

 

Yani 2014’de satışa çıkan icralık mallar aslında bundan yıllar önce bozulan işlerin sebebi olabilir.”

 

CAZİP ÖDEME PLANLARI ALDATIYOR

Konut sektöründeki hızlı büyümenin de icralık konutların artmasında etkisinin büyük olduğunun altını çizen Can Emrah Özoral, “Cazip ödeme koşulları insanları mal almaya teşvik ediyor ancak en ufak bir tökezlemede icralık oluyorlar. Konut satışlarında 200 bin TL’lik bir dairenin icrada belirlenen piyasa değeri 120-130 bin TL seviyelerinde olabiliyor. Bunun da yüzde 50’sinden ihaleye çıktığını düşünürsek 60 bin TL ortalamasında nakit sahibi olan kişiler bu daireyi satın alabiliyor.” dedi.   

 

YENİDEN YAPILANDIRMA GEREKİYOR

İcrada yapılması gereken düzenlemelerin başında katılımı artırmak için kredilendirme yapılmasının ve mal hakkında daha detaylı bilgi sunulup malın en kısa sürede alıcıya devir edilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Özoral şöyle devam etti: “İcradan aldığınız bir arabanın size ulaşması tescil işlemleri ve itiraz süresi göz önüne alındığında 12-13 gün sürüyor. İcradan aldığınız gayrimenkulün kullanımının tamamen size geçmesi ise bir ayı buluyor. Bunun sebebi ise yine itiraz süresi tescil işlemleri ve tahliye süresi.”

 

HER YIL ARTIŞ VAR!

2012 yılında 25 bin Gayrimenkul , 40 bin otomibil

 

2013 yılında 27 bin Gayrimenkul , 45 bin otomobil icralık oldu.

 

 

Kaynak: Milliyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.