pendik escort bayan
ak

2. Sağlık İletişimi Sempozyumu

03.11.2016 - 11:43, Güncelleme: 03.11.2016 - 11:43
 

2. Sağlık İletişimi Sempozyumu

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Akçakaya: - "Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcamamız var, bunun yüzde 22'si yani 12 milyar lirası diyabet hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Bu büyük bir rakam"

ESKİŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya, Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcama yapıldığını, bunun yüzde 22'sinin diyabet tedavisinde kullanıldığını belirtti. Akçakaya, Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından AÜ'de bu yıl ikincisi düzenlenen Sağlık İletişimi Sempozyumu'nda, sağlıkta iletişimin öncelikle insanın kendisiyle iletişim kurmasıyla başlayacağını söyledi."Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcamamız var, bunun yüzde 22'si yani 12 milyar lirası diyabet hastalığının tedavisinde kullanılıyor" diyen Akçakaya, bunun büyük bir rakam olduğunu söyledi. Akçakaya, şöyle devam etti:"Obezitenin beraberinde getirdiği diyabeti bugün sağlık iletişimine bağlamak istiyorum. Maalesef artık 45 yaş ve üstündekiler için iyi hastaneler oluşturmak ve iyi bakım sağlamaktan başka yapılabilecek bir durum yok. Fakat 40 yaş sınırıyla hala sağlıkta iletişimi sağlayabiliriz. Kendimizle iletişim kurmayı başarmalıyız ve hastalanınca değil, sağlıklıyken sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıkta iletişimi hem bireysel hem de toplumsal olarak çözebildiğimiz an elbette sağlık harcamaları da azalacaktır ama en önemlisi sağlık kazanılacaktır."AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan da sağlık iletişimi çalışmalarının kendi dinamikleri içinde yol katettiğini belirterek "Sağlık alanında güncel ve etkin bir bilinç oluşturmak, farkındalık yaratmak ve sağlık okur yazarlığının etkinleştirilmesini gerçekleştirmek adına yapılan bu çalışmalara el birliğiyle daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel ise bu çalışmanın, sağlık ile iletişim ve medya profesyonelleri adına önem arz ettiğini anlatarak "Bizler 'Kendi aramızda iletişim kuramıyoruz' sorusuna cevaben oluşturduğumuz bir sosyal medya sayfasıyla yola çıktık. Sohbet esnasında ev sahipliğini de üstlendik ve şimdi ikincisini gerçekleştirerek, iletişimimizi pekiştiriyoruz." dedi.
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Akçakaya: - "Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcamamız var, bunun yüzde 22'si yani 12 milyar lirası diyabet hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Bu büyük bir rakam"

ESKİŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya, Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcama yapıldığını, bunun yüzde 22'sinin diyabet tedavisinde kullanıldığını belirtti.

Akçakaya, Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından AÜ'de bu yıl ikincisi düzenlenen Sağlık İletişimi Sempozyumu'nda, sağlıkta iletişimin öncelikle insanın kendisiyle iletişim kurmasıyla başlayacağını söyledi.

"Türkiye'de sağlık adına yılda 60 milyar lira harcamamız var, bunun yüzde 22'si yani 12 milyar lirası diyabet hastalığının tedavisinde kullanılıyor" diyen Akçakaya, bunun büyük bir rakam olduğunu söyledi.

Akçakaya, şöyle devam etti:

"Obezitenin beraberinde getirdiği diyabeti bugün sağlık iletişimine bağlamak istiyorum. Maalesef artık 45 yaş ve üstündekiler için iyi hastaneler oluşturmak ve iyi bakım sağlamaktan başka yapılabilecek bir durum yok. Fakat 40 yaş sınırıyla hala sağlıkta iletişimi sağlayabiliriz. Kendimizle iletişim kurmayı başarmalıyız ve hastalanınca değil, sağlıklıyken sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıkta iletişimi hem bireysel hem de toplumsal olarak çözebildiğimiz an elbette sağlık harcamaları da azalacaktır ama en önemlisi sağlık kazanılacaktır."

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan da sağlık iletişimi çalışmalarının kendi dinamikleri içinde yol katettiğini belirterek "Sağlık alanında güncel ve etkin bir bilinç oluşturmak, farkındalık yaratmak ve sağlık okur yazarlığının etkinleştirilmesini gerçekleştirmek adına yapılan bu çalışmalara el birliğiyle daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel ise bu çalışmanın, sağlık ile iletişim ve medya profesyonelleri adına önem arz ettiğini anlatarak "Bizler 'Kendi aramızda iletişim kuramıyoruz' sorusuna cevaben oluşturduğumuz bir sosyal medya sayfasıyla yola çıktık. Sohbet esnasında ev sahipliğini de üstlendik ve şimdi ikincisini gerçekleştirerek, iletişimimizi pekiştiriyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.