pendik escort bayan
ak

19 Ekim Muhtarlar Günü

18.10.2017 - 12:38, Güncelleme: 18.10.2017 - 12:38
 

19 Ekim Muhtarlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eki̇m Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Çakacak mesajında, geçmişi 1800'lü yıllara...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eki̇m Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Çakacak mesajında, geçmişi 1800'lü yıllara dayanan muhtarlık müessesesinin Türkiye'de yerelde demokrasinin en eski örneği olarak kabul edildiğini bildirdi.Muhtarların, bulundukları mahallede devletin tüm kurumlarını temsil etmekle birlikte, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimle göreve geldiklerinden, hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görev yürüttüklerini ifade eden Vali Çakacak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"Yönetim anlayışımızda muhtar; devletin vatandaşa dokunan sıcak eli ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk kapıdır. Muhtarlar yerel yönetimlerin çok önemli bir parçası olarak halkımıza çok yakındır. Muhtarlarımız sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından, düğün ve cenaze işlemlerine uzanan geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabıdır. Muhtarlarımızın merkezi idare ile ilişkilerini güçlendirmek ve vatandaş taleplerinin etkin şekilde ilgili kurumlara iletilmesini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanlığımızca www.muhtar.gov.tr adresinde "Muhtar Bilgi Sistemi" hayata geçirilmiş, her muhtarımızın bu sistem üzerinden online olarak taleplerini iletmesi sağlanmıştır."Vali Çakacak ayrıca, kentin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, mesajının devamında şunları kaydetti:"Valiliğimiz de bu kadar önemli görev ifa eden muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi için her türlü elverişli koşulları oluşturmakta ve geliştirmekte kararlıdır. Çeşitli vesilelerle yaptığım ziyaretlerde muhtarlarımızla bir araya gelmeye önem vermekte ve taleplerini titizlikle takip etmekteyim. Bu çerçevede tüm ilçelerimizde muhtarlarla buluşma toplantıları gerçekleştirilmek suretiyle iletilen sorunların çözüme kavuşturulmasına çalışılmaktadır. Son yıllarda muhtarlarımızın idari ve ekonomik standartlarının yükseltilmesi ve devlet birimleriyle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi; sadece muhtarlarımıza değil, vatandaşlarımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da beraberinde getirmektedir."
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eki̇m Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Çakacak mesajında, geçmişi 1800'lü yıllara...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eki̇m Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Çakacak mesajında, geçmişi 1800'lü yıllara dayanan muhtarlık müessesesinin Türkiye'de yerelde demokrasinin en eski örneği olarak kabul edildiğini bildirdi.

Muhtarların, bulundukları mahallede devletin tüm kurumlarını temsil etmekle birlikte, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimle göreve geldiklerinden, hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görev yürüttüklerini ifade eden Vali Çakacak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yönetim anlayışımızda muhtar; devletin vatandaşa dokunan sıcak eli ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk kapıdır. Muhtarlar yerel yönetimlerin çok önemli bir parçası olarak halkımıza çok yakındır. Muhtarlarımız sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından, düğün ve cenaze işlemlerine uzanan geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabıdır.

Muhtarlarımızın merkezi idare ile ilişkilerini güçlendirmek ve vatandaş taleplerinin etkin şekilde ilgili kurumlara iletilmesini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanlığımızca www.muhtar.gov.tr adresinde "Muhtar Bilgi Sistemi" hayata geçirilmiş, her muhtarımızın bu sistem üzerinden online olarak taleplerini iletmesi sağlanmıştır."

Vali Çakacak ayrıca, kentin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Valiliğimiz de bu kadar önemli görev ifa eden muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi için her türlü elverişli koşulları oluşturmakta ve geliştirmekte kararlıdır. Çeşitli vesilelerle yaptığım ziyaretlerde muhtarlarımızla bir araya gelmeye önem vermekte ve taleplerini titizlikle takip etmekteyim. Bu çerçevede tüm ilçelerimizde muhtarlarla buluşma toplantıları gerçekleştirilmek suretiyle iletilen sorunların çözüme kavuşturulmasına çalışılmaktadır. Son yıllarda muhtarlarımızın idari ve ekonomik standartlarının yükseltilmesi ve devlet birimleriyle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi; sadece muhtarlarımıza değil, vatandaşlarımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da beraberinde getirmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.