pendik escort bayan
ak

182'den randevu almanın en düşük maliyeti 7 lira

Spor 12.09.2015 - 13:11, Güncelleme: 12.09.2015 - 13:11
 

182'den randevu almanın en düşük maliyeti 7 lira

Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı'nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. '182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor.

Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı'nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. '182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor. Tüm bu kesintiler, hasta eczaneye ilacını almaya gittiğinde karşısına çıkıyor, ödemediği takdirde ilacını alamıyor. Hasta, çeşitli sebeplerle randevusuna gidemediğinde de aynı ücreti ödemek zorunda. "GİTMESELEDE ÖDÜYORLAR" Bursa Eczacılar Odası Başkanı Kubilay Aydın, hastaların rezervasyon yaptırıp muayeneye gidemediği takdirde de parayı ödediğini söyledi. Bu paranın alınıp alınmayacağının sorgulanması gerektiğini ifade eden Aydın, uygulamanın doğru olduğunu savundu. AYDIN: VATANDAŞA ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ Türkiye'de 75 milyon insanın, 115 milyon acil servis müracaatı yaptığına dikkat çeken Aydın, şöyle konuştu: "Dünyada bunu ortalaması onda birdir. Yani bizim 75 milyona göre 7,5 milyon acilimizin olması lazım. Hastalarımız sağlık hizmetlerini dikkatli kullanmıyor. Eğer rezervasyonların belli bir bedeli olmasa orada farklı mağduriyetler yaşanacak. Hekimin 30 hasta muayene rezervi varsa onların en az 10 tanesi randevu alıp gitmeyecek. Bu şu demek, en az 30 hasta mağdur olacaktır. Bu mağduriyeti hastalar birbirlerine yaşatıyor. Dolayısıyla bu bedelin alınıp alınmayacağı sorgulanmalı ama sorgulanacaksa önce hasta kendi tutumunu sorgulamalı. Çünkü oraya rezervasyon yaptırmışsa, gidecek bir hastanın yerini işgal etmiştir." "ECZACILAR ZOR DURUMDA KALIYOR" Ücretin eczacılar tarafından devlet adına tahsil edilmesi nedeniyle eczacıların zor anlar yaşadığını dile getiren Aydın, "Burada işin bizim açımızdan sıkıntılı tarafı büyük. Hastadan bu parayı almak zorunda kalan biz oluyoruz. Bunu da hastaya açıklamak zorunda kalıyoruz ve zorlanıyoruz." diye konuştu. RANDEVU NASIL ALINIYOR ALO 182 arandığında çağrıyı karşılayan operatöre hastanın kimlik numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı'nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. '182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor.

Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı'nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. '182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor. Tüm bu kesintiler, hasta eczaneye ilacını almaya gittiğinde karşısına çıkıyor, ödemediği takdirde ilacını alamıyor. Hasta, çeşitli sebeplerle randevusuna gidemediğinde de aynı ücreti ödemek zorunda.

 

"GİTMESELEDE ÖDÜYORLAR"

 

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Kubilay Aydın, hastaların rezervasyon yaptırıp muayeneye gidemediği takdirde de parayı ödediğini söyledi. Bu paranın alınıp alınmayacağının sorgulanması gerektiğini ifade eden Aydın, uygulamanın doğru olduğunu savundu.

 

AYDIN: VATANDAŞA ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ

 

Türkiye'de 75 milyon insanın, 115 milyon acil servis müracaatı yaptığına dikkat çeken Aydın, şöyle konuştu: "Dünyada bunu ortalaması onda birdir. Yani bizim 75 milyona göre 7,5 milyon acilimizin olması lazım. Hastalarımız sağlık hizmetlerini dikkatli kullanmıyor. Eğer rezervasyonların belli bir bedeli olmasa orada farklı mağduriyetler yaşanacak. Hekimin 30 hasta muayene rezervi varsa onların en az 10 tanesi randevu alıp gitmeyecek. Bu şu demek, en az 30 hasta mağdur olacaktır. Bu mağduriyeti hastalar birbirlerine yaşatıyor. Dolayısıyla bu bedelin alınıp alınmayacağı sorgulanmalı ama sorgulanacaksa önce hasta kendi tutumunu sorgulamalı. Çünkü oraya rezervasyon yaptırmışsa, gidecek bir hastanın yerini işgal etmiştir."

 

"ECZACILAR ZOR DURUMDA KALIYOR"

 

Ücretin eczacılar tarafından devlet adına tahsil edilmesi nedeniyle eczacıların zor anlar yaşadığını dile getiren Aydın, "Burada işin bizim açımızdan sıkıntılı tarafı büyük. Hastadan bu parayı almak zorunda kalan biz oluyoruz. Bunu da hastaya açıklamak zorunda kalıyoruz ve zorlanıyoruz." diye konuştu.

 

RANDEVU NASIL ALINIYOR

 

ALO 182 arandığında çağrıyı karşılayan operatöre hastanın kimlik numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.