pendik escort bayan
ak

1827 Yılında Yapılan Camii Yıkılmaktan Kurtarılacak

02.09.2013 - 13:44, Güncelleme: 02.09.2013 - 13:44
 

1827 Yılında Yapılan Camii Yıkılmaktan Kurtarılacak

Sivas\'ta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi Hoca İmam Camii, restore çalışmalarıyla yıkılmaktan kurtarılacak.

Sivas'ta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi Hoca İmam Camii, restore çalışmalarıyla yıkılmaktan kurtarılacak.Osmanlı'nın son dönemlerinde 1827'de şehrin önde gelenlerinden Hoca İmam tarafından Ermeni ustaya yaptırılan caminin duvarlarında meydana gelen çatlaklar, tarihi cami yıkılıyor mu? sorularını akıllara getirdi. Cami cemaatine göre, eskiden cami bahçesinde bulunan binaların su şebekesinin patlaması sonucu caminin temelinde ve bahçesinde çökmeler olurken duvarlarında da büyük çatlaklar oluştu. Durum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne iletildi. Vakıflar, proje ihalesini gerçekleştirdi. Şimdi restorasyon için proje bekleniyor. Cami cemaatinden Levent Sönmez, 1997'de caminin restorasyondan geçirildiğini hatırlattı. Sönmez, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü o yıl caminin bahçesinde bulunan binaları istimlak ederek yıktı. Çatısında onarımlar yapıldı. Ancak yanındaki binalar yıkılınca su şebekesi kalmış, boruda patlama olunca caminin temeli ve bahçesinde çökmeler meydana geldi. Duvarlarda da çatlamalar oldu. Konuyla ilgili olarak Bölge Müdürlüğü ile görüştük." şeklinde konuştu. "ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE RESTORE EDECEĞİZ" Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral ise Hoca İmam Cami ve restorasyona ihtiyaç duyulan 7-8 cami ile ilgili proje ihalelerinin yapıldığını belirterek, projelerinin tamamlanmasıyla Anıtlar Kurulu onayının alınacağını, ihale sürecinin ardından 2014 yazıyla birlikte restorasyonlarına başlanacağını dile getirdi. Hoca İmam Cami'nin restorasyon, röleve ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanmaya başladığını aktaran Veral, "Camiyi en güzel şekilde tepeden tırnağa, temelden çatıya restorasyonunu yapacağız. O bölgedeki en güzel camilerden birisi. Avlusunda peyzaj çalışması yapılacak. 2014 yazında Hoca İmam camini adına yakışır şekilde restore edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sivas\'ta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi Hoca İmam Camii, restore çalışmalarıyla yıkılmaktan kurtarılacak.

Sivas'ta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi Hoca İmam Camii, restore çalışmalarıyla yıkılmaktan kurtarılacak.Osmanlı'nın son dönemlerinde 1827'de şehrin önde gelenlerinden Hoca İmam tarafından Ermeni ustaya yaptırılan caminin duvarlarında meydana gelen çatlaklar, tarihi cami yıkılıyor mu? sorularını akıllara getirdi.


Cami cemaatine göre, eskiden cami bahçesinde bulunan binaların su şebekesinin patlaması sonucu caminin temelinde ve bahçesinde çökmeler olurken duvarlarında da büyük çatlaklar oluştu. Durum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne iletildi. Vakıflar, proje ihalesini gerçekleştirdi. Şimdi restorasyon için proje bekleniyor.


Cami cemaatinden Levent Sönmez, 1997'de caminin restorasyondan geçirildiğini hatırlattı. Sönmez, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü o yıl caminin bahçesinde bulunan binaları istimlak ederek yıktı. Çatısında onarımlar yapıldı. Ancak yanındaki binalar yıkılınca su şebekesi kalmış, boruda patlama olunca caminin temeli ve bahçesinde çökmeler meydana geldi. Duvarlarda da çatlamalar oldu. Konuyla ilgili olarak Bölge Müdürlüğü ile görüştük." şeklinde konuştu.


"ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE RESTORE EDECEĞİZ"


Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral ise Hoca İmam Cami ve restorasyona ihtiyaç duyulan 7-8 cami ile ilgili proje ihalelerinin yapıldığını belirterek, projelerinin tamamlanmasıyla Anıtlar Kurulu onayının alınacağını, ihale sürecinin ardından 2014 yazıyla birlikte restorasyonlarına başlanacağını dile getirdi.


Hoca İmam Cami'nin restorasyon, röleve ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanmaya başladığını aktaran Veral, "Camiyi en güzel şekilde tepeden tırnağa, temelden çatıya restorasyonunu yapacağız. O bölgedeki en güzel camilerden birisi. Avlusunda peyzaj çalışması yapılacak. 2014 yazında Hoca İmam camini adına yakışır şekilde restore edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.