pendik escort bayan
ak

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

18.12.2017 - 20:28, Güncelleme: 18.12.2017 - 20:28
 

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Kadın ve Demokrasi Derneğince, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla söyleşi ve belgesel gösterimi yapıldı

ANKARA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM), 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla söyleşi ve belgesel gösterimi düzenlendi.ATO Congresium'da düzenlenen söyleşide, "Ayrılık" adlı belgesele konu olan Fransızca öğretmeni Suriyeli mülteci Hene İbo konuştu.Suriye'de mahallelerine atılan bombalardan kaçmak için yanlarına hiçbir şey alamadan Türkiye sınırına geldiğini anlatan İbo, yaya olarak çocukları ile dağları aşıp Türkiye'ye sığındığını ifade etti.İbo, önce çadır kentte kaldıklarını, ardından İstanbul'a gelmeyi başardığını, şimdi ise Suriyeli çocukların eğitim gördüğü bir okulda öğretmen olduğunu söyledi.Türk halkına Suriyelileri sığınmacı olarak kabul ettikleri için teşekkür eden İbo, "Tarih yazacağız. Altın harflerle yazacağız. Suriyeliler affetmiyorlar. Avrupa, Suudi Arabistan bizi satıyor. Bizim kanımızdan ticaret yapıyorlar. Sadece Türkiye kapılarını bize açtı. Allah cennetin kapılarını onlar için açsın." dedi.Öğretmen Suzan Osman da Suriyeli sığınmacıların topluma entegre olması için verilen dil, mesleki yeterlilik eğitimlerine, hukuki ve psikolojik danışmanlıklara ilişkin bilgi verdi. Konuşmaların ardından, 8 mülteci kadının hikayesinin anlatıldığı "Ayrılık" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.
Kadın ve Demokrasi Derneğince, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla söyleşi ve belgesel gösterimi yapıldı

ANKARA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM), 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla söyleşi ve belgesel gösterimi düzenlendi.

ATO Congresium'da düzenlenen söyleşide, "Ayrılık" adlı belgesele konu olan Fransızca öğretmeni Suriyeli mülteci Hene İbo konuştu.

Suriye'de mahallelerine atılan bombalardan kaçmak için yanlarına hiçbir şey alamadan Türkiye sınırına geldiğini anlatan İbo, yaya olarak çocukları ile dağları aşıp Türkiye'ye sığındığını ifade etti.

İbo, önce çadır kentte kaldıklarını, ardından İstanbul'a gelmeyi başardığını, şimdi ise Suriyeli çocukların eğitim gördüğü bir okulda öğretmen olduğunu söyledi.

Türk halkına Suriyelileri sığınmacı olarak kabul ettikleri için teşekkür eden İbo, "Tarih yazacağız. Altın harflerle yazacağız. Suriyeliler affetmiyorlar. Avrupa, Suudi Arabistan bizi satıyor. Bizim kanımızdan ticaret yapıyorlar. Sadece Türkiye kapılarını bize açtı. Allah cennetin kapılarını onlar için açsın." dedi.

Öğretmen Suzan Osman da Suriyeli sığınmacıların topluma entegre olması için verilen dil, mesleki yeterlilik eğitimlerine, hukuki ve psikolojik danışmanlıklara ilişkin bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, 8 mülteci kadının hikayesinin anlatıldığı "Ayrılık" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.