pendik escort bayan
ak

"13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"

Siyaset 22.09.2016 - 22:53, Güncelleme: 22.09.2016 - 22:53
 

"13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"

Hazreti Mevlana'nın 809. doğum yıl dönümü etkinlikleri Konya'da başladı- Etkinlikler kapsamında düzenlenen 13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nde Türkiye, Endonezya, Afganistan, Tacikistan, Hindistan, İran, Pakistan, Mısır, Zanzibar, Uygur ve M

KONYA (AA) - Türk-İslam mutasavvıfı ve şairi Mevlana Celaleddini Rumi'nin 809. doğum yıl dönümü etkinlikleri Konya'da başladı.İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından, 2016 Yılı İslam Turizm Başkenti olarak seçilen Konya'da, bugünden itibaren 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilecek "13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"nde, başta Türkiye olmak üzere, Endonezya, Afganistan, Tacikistan, Hindistan, İran, Pakistan, Mısır, Zanzibar, Uygur ve Mali'den müzisyen, müzik grupları ve gölge oyuncuları sahne alacak. Konya Valiliği ile İl Kültür ve turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 8 gün sürecek festival kapsamında bu akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde, İslami gölge oyunu olarak bilinen Java Gölge Oyunu (Jawa Wayang Sadat) sergilendi.Yaklaşık 20 kişilik kadroyla, deriden yapılmış kuklaların yarı saydam bir zemine yansıtıldığı gölge oyunu, büyük beğeni topladı.Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Hazreti Mevlana'nın torunlarından Esin Çelebi, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.Festival kapsamında ayrıca İslam Ülkeleri Fotoğraf Sanatçıları, Kabe Fotoğrafları, Sevakıb-ı Menakıb Minyatürleri Çini, Başlangıcından Bugüne Mistik Müzik Festivali sergileri de Mevlana Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak.
Hazreti Mevlana'nın 809. doğum yıl dönümü etkinlikleri Konya'da başladı- Etkinlikler kapsamında düzenlenen 13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nde Türkiye, Endonezya, Afganistan, Tacikistan, Hindistan, İran, Pakistan, Mısır, Zanzibar, Uygur ve M

KONYA (AA) - Türk-İslam mutasavvıfı ve şairi Mevlana Celaleddini Rumi'nin 809. doğum yıl dönümü etkinlikleri Konya'da başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından, 2016 Yılı İslam Turizm Başkenti olarak seçilen Konya'da, bugünden itibaren 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilecek "13. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"nde, başta Türkiye olmak üzere, Endonezya, Afganistan, Tacikistan, Hindistan, İran, Pakistan, Mısır, Zanzibar, Uygur ve Mali'den müzisyen, müzik grupları ve gölge oyuncuları sahne alacak.

Konya Valiliği ile İl Kültür ve turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 8 gün sürecek festival kapsamında bu akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde, İslami gölge oyunu olarak bilinen Java Gölge Oyunu (Jawa Wayang Sadat) sergilendi.

Yaklaşık 20 kişilik kadroyla, deriden yapılmış kuklaların yarı saydam bir zemine yansıtıldığı gölge oyunu, büyük beğeni topladı.

Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Hazreti Mevlana'nın torunlarından Esin Çelebi, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Festival kapsamında ayrıca İslam Ülkeleri Fotoğraf Sanatçıları, Kabe Fotoğrafları, Sevakıb-ı Menakıb Minyatürleri Çini, Başlangıcından Bugüne Mistik Müzik Festivali sergileri de Mevlana Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.