pendik escort bayan
ak

"13 Bin Müracaatın Yüzde 75'ini Karara Bağladık"

09.11.2017 - 10:33, Güncelleme: 09.11.2017 - 10:33
 

"13 Bin Müracaatın Yüzde 75'ini Karara Bağladık"

Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağlad

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağladık. Yıl sonu yaklaştığında bu oran daha da artacaktır." dedi.Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) yeni bir kurum olduğunu ve bilinirliği arttıkça şikayet sayısının da arttığını söyledi.- "Bütün yönetimler insana hizmet için vardır"KDK'nin personel sayısına bakıldığında oldukça hızlı çalışan bir kurum olduğunu dile getiren Malkoç, şöyle devam etti:"Kurumumuz, kurulduğundan bu yana 37 bin şikayet başvurusu aldı. Bu yıl içinde 13 bin civarında şikayet dilekçesi aldık. Geçen yıl bu sayı 5 bin 516 idi. Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağladık. Yıl sonu yaklaştığında bu oran daha da artacaktır. Demokrasilerde esas olan vatandaşa hizmettir. Bütün yönetimler insana hizmet için vardır. Gayemiz de idarenin hizmet kalitesini arttırıp, hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Hak arama kültürünü yaygınlaştırma, denetimle idarenin şeffaflığını temin etme gayretindeyiz." Malkoç, Türkiye'nin 80 milyon nüfusa sahip dinamik ve kendini sürekli yenileyen bir ülke olduğuna dikkati çekerek birçok kurumun da kendini yenilediği için bazı sıkıntıların ortaya çıkabildiğini belirtti.- "İdareye rehberlik yapıyoruz"Kuruma geçen yıl en fazla şikayetin kamuda çalışanlar için yapıldığını, bu yıl eğitim alanının ön plana çıktığını aktaran Malkoç, şunları söyledi:"Kurumumuza bu yıl en fazla şikayet Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve ÖSYM ile ilgili geldi. Özellikle sınavlardaki 09.45 kuralı, ÖSYM'nin yaptığı bazı hatalar ve TEOG ile ilgili sorunlar eğitimdeki şikayetleri birinci sıraya taşımıştır. Diğer şikayet sıralamasına baktığımızda ise kamuda çalışanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu ve benzeri kuruluşlar ile yerel yönetimler oldu. Bunlar zaman zaman değişiyor. Belki önümüzdeki yıl başka sorunlar ortaya çıkacaktır. Ama şunu söyleyebilirim, bizim verdiğimiz kararları idare uyguluyor. Uyguladıkça da bu sorunlar çözülmüş oluyor. Bizler de bu şekilde hem vatandaşımızın avukatlığını hem de idareye rehberlik yapıyoruz."Malkoç, KDK'nin kamuoyunda daha fazla tanınması için çalışmalara devam ettiklerine işaret ederek şunları kaydetti:"Basın ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir aradayız. Üniversitelerde programlar düzenliyoruz. Çıkan önemli kararlarımız medyada yer alıyor. Bir taraftan da TBMM ile ilişkilerimizi arttırdık. İdare ile sık sık toplantılar yaparak, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına da sorunlara nasıl çözüm getirilmesi gerektiği konusunda kurum adına tekliflerde bulunuyoruz."
Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağlad

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağladık. Yıl sonu yaklaştığında bu oran daha da artacaktır." dedi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) yeni bir kurum olduğunu ve bilinirliği arttıkça şikayet sayısının da arttığını söyledi.

- "Bütün yönetimler insana hizmet için vardır"

KDK'nin personel sayısına bakıldığında oldukça hızlı çalışan bir kurum olduğunu dile getiren Malkoç, şöyle devam etti:

"Kurumumuz, kurulduğundan bu yana 37 bin şikayet başvurusu aldı. Bu yıl içinde 13 bin civarında şikayet dilekçesi aldık. Geçen yıl bu sayı 5 bin 516 idi. Yıl sonuna kadar 15 bin şikayetin geleceğini tahmin ediyoruz. Yani vatandaşımızın şikayeti geçen yıla göre 3 misli artmış olacak. Bu da kurumumuzun tanınması ile alakalıdır. Bu yılki 13 bin müracaatın yüzde 75'ini karara bağladık. Yıl sonu yaklaştığında bu oran daha da artacaktır. Demokrasilerde esas olan vatandaşa hizmettir. Bütün yönetimler insana hizmet için vardır. Gayemiz de idarenin hizmet kalitesini arttırıp, hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Hak arama kültürünü yaygınlaştırma, denetimle idarenin şeffaflığını temin etme gayretindeyiz."

Malkoç, Türkiye'nin 80 milyon nüfusa sahip dinamik ve kendini sürekli yenileyen bir ülke olduğuna dikkati çekerek birçok kurumun da kendini yenilediği için bazı sıkıntıların ortaya çıkabildiğini belirtti.

- "İdareye rehberlik yapıyoruz"

Kuruma geçen yıl en fazla şikayetin kamuda çalışanlar için yapıldığını, bu yıl eğitim alanının ön plana çıktığını aktaran Malkoç, şunları söyledi:

"Kurumumuza bu yıl en fazla şikayet Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve ÖSYM ile ilgili geldi. Özellikle sınavlardaki 09.45 kuralı, ÖSYM'nin yaptığı bazı hatalar ve TEOG ile ilgili sorunlar eğitimdeki şikayetleri birinci sıraya taşımıştır. Diğer şikayet sıralamasına baktığımızda ise kamuda çalışanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu ve benzeri kuruluşlar ile yerel yönetimler oldu. Bunlar zaman zaman değişiyor. Belki önümüzdeki yıl başka sorunlar ortaya çıkacaktır. Ama şunu söyleyebilirim, bizim verdiğimiz kararları idare uyguluyor. Uyguladıkça da bu sorunlar çözülmüş oluyor. Bizler de bu şekilde hem vatandaşımızın avukatlığını hem de idareye rehberlik yapıyoruz."

Malkoç, KDK'nin kamuoyunda daha fazla tanınması için çalışmalara devam ettiklerine işaret ederek şunları kaydetti:

"Basın ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir aradayız. Üniversitelerde programlar düzenliyoruz. Çıkan önemli kararlarımız medyada yer alıyor. Bir taraftan da TBMM ile ilişkilerimizi arttırdık. İdare ile sık sık toplantılar yaparak, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına da sorunlara nasıl çözüm getirilmesi gerektiği konusunda kurum adına tekliflerde bulunuyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.