pendik escort bayan
ak

"12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri" Yarışması

11.05.2018 - 12:43, Güncelleme: 11.05.2018 - 12:43
 

"12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri" Yarışması

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal:"Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvuru yaptı, geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler"

KAYSERİ (AA) - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvurusu yapıldığını belirterek, "Geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler." dedi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca düzenlenen "12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışması ödülleri sahiplerini buldu.TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kadir Has Kongre ve Sanat Merkezindeki ödül töreninde, yarışmanın kazananı ya da kaybedeni bulunmadığını, öğrencilerin sürecin içinde yer almalarının daha önemli olduğunu ifade etti.Bilgi üretmenin önemine değinen Mandal, yarışmaya başvuruların oranında artış olduğunu dile getirdi.Mandal, nitelikli bilgi üretmenin önemine vurgu yaparak, şunları belirtti:"Finallere kadar gelmiş olmak büyük başarı. Bu projeler ülkenin geleceği için çok önemli. Ne kadar bilgi üretirseniz o kadar güçlüsünüz demektir. Ülkemizin hedefi 2023 yılında dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olmak. Siz gelecekte 2023 ve devamında bilim insanı dediğimiz adaylarısınız. Sizlere baktığımız zaman geleceğimizi görüyoruz. Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvuru yaptı, geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler. Kız öğrencilerimiz yüzde 55'le erkeklerin önünde götürüyor."Konuşmaların ardından biyoloji, değerler eğitimi, fizik, Türkçe, kimya, matematik, kodlama, tarih dallarında hazırladıkları projelerle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Ödül törenine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve davetliler katıldı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal:"Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvuru yaptı, geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler"

KAYSERİ (AA) - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvurusu yapıldığını belirterek, "Geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler." dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca düzenlenen "12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kadir Has Kongre ve Sanat Merkezindeki ödül töreninde, yarışmanın kazananı ya da kaybedeni bulunmadığını, öğrencilerin sürecin içinde yer almalarının daha önemli olduğunu ifade etti.

Bilgi üretmenin önemine değinen Mandal, yarışmaya başvuruların oranında artış olduğunu dile getirdi.

Mandal, nitelikli bilgi üretmenin önemine vurgu yaparak, şunları belirtti:

"Finallere kadar gelmiş olmak büyük başarı. Bu projeler ülkenin geleceği için çok önemli. Ne kadar bilgi üretirseniz o kadar güçlüsünüz demektir. Ülkemizin hedefi 2023 yılında dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olmak. Siz gelecekte 2023 ve devamında bilim insanı dediğimiz adaylarısınız. Sizlere baktığımız zaman geleceğimizi görüyoruz. Türkiye genelinde 11 bin 352 proje başvuru yaptı, geçen yıla göre bu oran yüzde 44 artmış. Bunun 8 bin 224'ü kız öğrencilerimiz, 6 bin 747'si erkek öğrenciler. Kız öğrencilerimiz yüzde 55'le erkeklerin önünde götürüyor."

Konuşmaların ardından biyoloji, değerler eğitimi, fizik, Türkçe, kimya, matematik, kodlama, tarih dallarında hazırladıkları projelerle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.