pendik escort bayan
ak

12 Ay Ömür Biçilen Hasta Kayseri'de Şifa Buldu

Yaşam 23.01.2019 - 15:13, Güncelleme: 23.01.2019 - 15:13
 

12 Ay Ömür Biçilen Hasta Kayseri'de Şifa Buldu

Kırşehir'de yaşayan ve 12 ay ömür biçilen hasta, Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu

KAYSERİ (AA) - Kırşehir'de ikamet eden ve daha önce ancak 12 ay yaşayabileceği söylenen hasta, Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.Kayseri Şehir Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir'de ikamet eden 45 yaşındaki Özcan Dal, geçirdiği sara (epilepsi) nöbeti sonrası Kayseri Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine sevk edildi.Yapılan muayenesinde beyninde 7 santimetre büyüklüğünde tümör tespit edilen Dal, gerekli inceleme ve tetkikler sonrası, beyin cerrahi kliniği hekimleri Uzm. Dr. Şükrü Oral ve Uzm. Dr. Cengiz Çavumirza tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrası Dal, beynindeki tümörün büyük bir bölümünden kurtuldu.Hastanın beyin kanaması ve tümör şüphesi ile Kırşehir’den sevkle geldiğini belirten Dr. Oral, yaptıkları MR ve tomografi çekimlerinde hastanın beyninin sağ tarafında derin bir tümör yerleşimi gördüklerini ifade etti. Tümör tespitinin ardından hastaya operasyon planladıklarını, nöronavigasyon sistemi ve ultrasonic aspiratör sistemi kullanarak yaptıkları ameliyatın ardından ekiple beraber tümörün tamamına yakınını komplikasyonsuz bir şekilde boşalttıklarını anlatan Oral, hastanın şuan gayet sağlıklı olduğunu ve herhangi bir nörolojik problemi kalmadığını kaydetti.Kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür eden hasta Dal, "Doktor, 'şansın çok az ama ben seni kurtaracağım.' dedi. Şükürler olsun Rabbime, beni kurtardı. Allah razı olsun, elinden geleni yaptı. Yüce Rabbim, çoluğuna çocuğuna bağışlasın." dedi. Dal'ın yakını da "Daha önce hastamıza 12 ay ömür biçilmişti. Şimdi beynindeki tümörün yüzde 95'i alındı. Kalan küçük kitleye de lazer tedavisi uygulanacak. Hastanede verilen hizmetler gerçekten çok güzel. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de yaşayan ve 12 ay ömür biçilen hasta, Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu

KAYSERİ (AA) - Kırşehir'de ikamet eden ve daha önce ancak 12 ay yaşayabileceği söylenen hasta, Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kayseri Şehir Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir'de ikamet eden 45 yaşındaki Özcan Dal, geçirdiği sara (epilepsi) nöbeti sonrası Kayseri Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine sevk edildi.

Yapılan muayenesinde beyninde 7 santimetre büyüklüğünde tümör tespit edilen Dal, gerekli inceleme ve tetkikler sonrası, beyin cerrahi kliniği hekimleri Uzm. Dr. Şükrü Oral ve Uzm. Dr. Cengiz Çavumirza tarafından ameliyata alındı.

Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrası Dal, beynindeki tümörün büyük bir bölümünden kurtuldu.

Hastanın beyin kanaması ve tümör şüphesi ile Kırşehir’den sevkle geldiğini belirten Dr. Oral, yaptıkları MR ve tomografi çekimlerinde hastanın beyninin sağ tarafında derin bir tümör yerleşimi gördüklerini ifade etti.

Tümör tespitinin ardından hastaya operasyon planladıklarını, nöronavigasyon sistemi ve ultrasonic aspiratör sistemi kullanarak yaptıkları ameliyatın ardından ekiple beraber tümörün tamamına yakınını komplikasyonsuz bir şekilde boşalttıklarını anlatan Oral, hastanın şuan gayet sağlıklı olduğunu ve herhangi bir nörolojik problemi kalmadığını kaydetti.

Kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür eden hasta Dal, "Doktor, 'şansın çok az ama ben seni kurtaracağım.' dedi. Şükürler olsun Rabbime, beni kurtardı. Allah razı olsun, elinden geleni yaptı. Yüce Rabbim, çoluğuna çocuğuna bağışlasın." dedi.

Dal'ın yakını da "Daha önce hastamıza 12 ay ömür biçilmişti. Şimdi beynindeki tümörün yüzde 95'i alındı. Kalan küçük kitleye de lazer tedavisi uygulanacak. Hastanede verilen hizmetler gerçekten çok güzel. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.