pendik escort bayan
ak

"112'ye Gelen Aramaların Yüzde 57'si Gereksiz"

05.12.2016 - 14:23, Güncelleme: 05.12.2016 - 14:23
 

"112'ye Gelen Aramaların Yüzde 57'si Gereksiz"

Sivas İl Sağlık Müdürü Kaya: - "112 Acil Çağrı hattına 1 Ocak-5 Aralık itibariyle 175 bin 35 çağrı yapıldı. Gelen çağrıların yüzde 43'ü doğru, yüzde 57'si gereksiz olarak değerlendirilmiştir. Bu rakamlar oldukça üzücü"

SİVAS (AA) - Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, 112 Acil Çağrı hattına bu yıl gelen ihbarların yüzde 57'sinin gereksiz olduğunu söyledi.Kaya, "Hayata yol Ver" adlı farındalık kapsamında Sağlık Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ambulanslara yol verilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.Vatandaşların bu farkındalığı kazanmaları için bir çok çalışma yürüttüklerini anlatan Kaya, 112 Acil Çağrı hattına 1 Ocak-5 Aralık itibariyle 175 bin 35 çağrı yapıldığını belirtti.Gelen çağrıların 75 bin 638'inin doğru olduğunu aktaran Kaya, "Çağrıların yüzde 43'ü doğru, yüzde 57'si gereksiz olarak değerlendirilmiştir. Bu rakamlar oldukça üzücü. 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmesi zaman ve iş gücü kaybına yol açmakta." diye konuştu.Kaya, "Hayata Yol Ver" sloganıyla toplumda farkındalık oluşturmak için çalışma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:"112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranması konusu Kabahatler Kanunu ve 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Çağrı merkezine asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere Valilik tarafından 250 lira idari para cezası veriliyor. Ayrıca ilimizde 11 aylık süreçte yaklaşık 47 bin 659 hastaya hizmet verdik. Kentsel alanda bir vakaya ulaşım süremiz yaklaşık 10 dakika, kırsal alanda ise 30 dakika. Bizim için bir saniye bile oldukça önemli. Vakaya giderken de bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Sürücülerin ambulansa yol vermemesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ambulansların vakaya ulaşmasını zorlaştırmakta. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesi hayati önem taşımakta. Ambulansa öncelik tanınmaması, hayati tehlikesi olan hastanın zamanında tedavi merkezine yetiştirilmesine engel olmakta. Sürücülerden ambulanslara öncelik verilmesi noktasında yardım istiyoruz."
Sivas İl Sağlık Müdürü Kaya: - "112 Acil Çağrı hattına 1 Ocak-5 Aralık itibariyle 175 bin 35 çağrı yapıldı. Gelen çağrıların yüzde 43'ü doğru, yüzde 57'si gereksiz olarak değerlendirilmiştir. Bu rakamlar oldukça üzücü"

SİVAS (AA) - Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, 112 Acil Çağrı hattına bu yıl gelen ihbarların yüzde 57'sinin gereksiz olduğunu söyledi.

Kaya, "Hayata yol Ver" adlı farındalık kapsamında Sağlık Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ambulanslara yol verilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Vatandaşların bu farkındalığı kazanmaları için bir çok çalışma yürüttüklerini anlatan Kaya, 112 Acil Çağrı hattına 1 Ocak-5 Aralık itibariyle 175 bin 35 çağrı yapıldığını belirtti.

Gelen çağrıların 75 bin 638'inin doğru olduğunu aktaran Kaya, "Çağrıların yüzde 43'ü doğru, yüzde 57'si gereksiz olarak değerlendirilmiştir. Bu rakamlar oldukça üzücü. 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmesi zaman ve iş gücü kaybına yol açmakta." diye konuştu.

Kaya, "Hayata Yol Ver" sloganıyla toplumda farkındalık oluşturmak için çalışma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranması konusu Kabahatler Kanunu ve 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Çağrı merkezine asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere Valilik tarafından 250 lira idari para cezası veriliyor. Ayrıca ilimizde 11 aylık süreçte yaklaşık 47 bin 659 hastaya hizmet verdik. Kentsel alanda bir vakaya ulaşım süremiz yaklaşık 10 dakika, kırsal alanda ise 30 dakika. Bizim için bir saniye bile oldukça önemli.

Vakaya giderken de bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Sürücülerin ambulansa yol vermemesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ambulansların vakaya ulaşmasını zorlaştırmakta. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesi hayati önem taşımakta. Ambulansa öncelik tanınmaması, hayati tehlikesi olan hastanın zamanında tedavi merkezine yetiştirilmesine engel olmakta. Sürücülerden ambulanslara öncelik verilmesi noktasında yardım istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.