pendik escort bayan
ak

100 Ton Domates Hasadı Bekliyor

Spor 30.06.2018 - 14:18, Güncelleme: 30.06.2018 - 14:18
 

100 Ton Domates Hasadı Bekliyor

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 5 dönüm arazi üzerine sera kuran ve domates yetiştiren bir vatandaş 100 ton domates almayı hedefliyor.İlçede...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 5 dönüm arazi üzerine sera kuran ve domates yetiştiren bir vatandaş 100 ton domates almayı hedefliyor.İlçede yaşayan Hakan Gül, merkeze 5 kilometre mesafede bulunan Solak köyünde 30 dönüm arazinin 5 dönümüne modern sera kurdu. Serada domates yetiştiren Gül, burada 100 ton domates almayı hedefliyor.Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kelkit Vadisi'nde bulunan ilçelerin seracılık faaliyetleri için daha elverişli olduğunu söyledi.Modern sebze üretimini Suşehri'nde yaygınlaştırmak için elinden geleni yaptığını belirten Gül, "İlçemizde yıllardır buğday, arpa ve şekerpancarı üretimi yapılıyor. Ben de değişiklik olması amacıyla serada domates üretimi yaptım. 5 dönüm arazi üzerine kapalı sera kurdum. Çok güzel bir verim aldık. İnşallah 15 gün içerisinde hasada başlayacağız." diye konuştu.Gül, domatesleri ihraç etmeyi düşündüğünü dile getirerek, "Hasat kasım ayına kadar devam edecek. Bu yıl 100 ton domates almayı hedefliyoruz." dedi. Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da serayı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 5 dönüm arazi üzerine sera kuran ve domates yetiştiren bir vatandaş 100 ton domates almayı hedefliyor.İlçede...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 5 dönüm arazi üzerine sera kuran ve domates yetiştiren bir vatandaş 100 ton domates almayı hedefliyor.

İlçede yaşayan Hakan Gül, merkeze 5 kilometre mesafede bulunan Solak köyünde 30 dönüm arazinin 5 dönümüne modern sera kurdu.

Serada domates yetiştiren Gül, burada 100 ton domates almayı hedefliyor.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kelkit Vadisi'nde bulunan ilçelerin seracılık faaliyetleri için daha elverişli olduğunu söyledi.

Modern sebze üretimini Suşehri'nde yaygınlaştırmak için elinden geleni yaptığını belirten Gül, "İlçemizde yıllardır buğday, arpa ve şekerpancarı üretimi yapılıyor. Ben de değişiklik olması amacıyla serada domates üretimi yaptım. 5 dönüm arazi üzerine kapalı sera kurdum. Çok güzel bir verim aldık. İnşallah 15 gün içerisinde hasada başlayacağız." diye konuştu.

Gül, domatesleri ihraç etmeyi düşündüğünü dile getirerek, "Hasat kasım ayına kadar devam edecek. Bu yıl 100 ton domates almayı hedefliyoruz." dedi.

Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da serayı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.