pendik escort bayan
ak

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

09.01.2018 - 12:18, Güncelleme: 09.01.2018 - 12:18
 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kösedağ, mesajında,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kösedağ, mesajında, medya sektöründe görev yapanların her geçen gün daha da çetin bir yaşam savaşı verdiğini belirtti.Medya sektöründe yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini aktaran Kösedağ, şunları kaydetti: "10 Ocak 1961'de, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bugün, çalışan gazeteciler günü ya da "bayramı" olarak anılıyor. 57 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. İçler acısı durumdadır. 12 Eylül düzeniyle birlikte gazetecilerin, yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır. Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri eklenmektedir. En önemlisi sektör giderek can çekişir hale gelmiştir. Kısa sürede yeni düzenlemeler yapılmadığı takdirde bir yıl sonra bugünü arar hale geleceğiz."
KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kösedağ, mesajında,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösedağ, mesajında, medya sektöründe görev yapanların her geçen gün daha da çetin bir yaşam savaşı verdiğini belirtti.

Medya sektöründe yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini aktaran Kösedağ, şunları kaydetti:

"10 Ocak 1961'de, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bugün, çalışan gazeteciler günü ya da "bayramı" olarak anılıyor. 57 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. İçler acısı durumdadır. 12 Eylül düzeniyle birlikte gazetecilerin, yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır. Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri eklenmektedir. En önemlisi sektör giderek can çekişir hale gelmiştir. Kısa sürede yeni düzenlemeler yapılmadığı takdirde bir yıl sonra bugünü arar hale geleceğiz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.