pendik escort bayan
ak

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

09.12.2016 - 16:38, Güncelleme: 09.12.2016 - 16:38
 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, insan haklarının doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan...

KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, insan haklarının doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu hakların tümü olduğunu belirtti. Vali Kamçı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan haklarının kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünü olduğunu kaydetti.Dünyada insan haklarının anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948'de kabul edilmesi ile temel insan hak ve hürriyetlerinin koruma altına alındığına dikkati çeken Kamçı, aynı yıl içinde bu düzenlemeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin bu konudaki duyarlılığını ortaya koyduğunu vurguladı.Vali Kamçı, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi Türkiye'de de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verildiğini belirterek, şunları kaydetti:"Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da son yıllarda ülkemizde de önemli adımlar atılmıştır, atılmaya devam edilmektedir. En yüksek evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması, geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Bu vesile ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün ve takip eden hafta içinde kutlanan İnsan Hakları Haftası'nın tüm insanlığa, milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum."
KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, insan haklarının doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan...

KAYSERİ (AA) - Vali Süleyman Kamçı, insan haklarının doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu hakların tümü olduğunu belirtti.

Vali Kamçı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan haklarının kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünü olduğunu kaydetti.

Dünyada insan haklarının anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948'de kabul edilmesi ile temel insan hak ve hürriyetlerinin koruma altına alındığına dikkati çeken Kamçı, aynı yıl içinde bu düzenlemeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin bu konudaki duyarlılığını ortaya koyduğunu vurguladı.

Vali Kamçı, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi Türkiye'de de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da son yıllarda ülkemizde de önemli adımlar atılmıştır, atılmaya devam edilmektedir. En yüksek evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması, geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Bu vesile ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün ve takip eden hafta içinde kutlanan İnsan Hakları Haftası'nın tüm insanlığa, milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.