pendik escort bayan
ak

1. Uluslararası Aksaray Sempozyumu

28.10.2016 - 11:58, Güncelleme: 28.10.2016 - 11:58
 

1. Uluslararası Aksaray Sempozyumu

AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Aksaray Sempozyumu"...

AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Aksaray Sempozyumu" başladı. Sempozyum, Aksaray'ın manevi değerleri başta olmak üzere, ekonomisi, ticareti, marka kimliği, kentleşmesi, turizmi, mimarisi, tarihi, kültürü, sanatı, folkloru, tasavvuf ekolleri ve eserleri, toplumsal hayatı gibi pek çok hususu kapsıyor.Aksaray Valisi Aykut Pekmez, ASÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, sempozyumun geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi.Aksaray'ın yaklaşık 10 bin yıllık bir tarihe sahip olduğuna dikkatleri çeken Vali Pekmez, "Bu tarih içerisinde Aksaray çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, İpekyolu'nun geçtiği önemli merkezlerden birisidir. Aynı zamanda Kapadokya'nın girişi olarak adlandırılan Aksaray, Hristiyanlığın ilk yıllarına da ev sahipliği yapmıştır. Roma'nın ve Selçuklu'nun önemli askeri merkezlerinden birisi haline gelen şehir, 12-13'üncü yüzyıllarda Anadolu'nun Türkleşmesine, İslam'ın yerleşmesine, Türk Medeniyetinin Anadolu'ya hakimiyet kurmasına katkı sunan önemli şahsiyetleri yetiştirmiştir. Bu sempozyum, Aksaray'ı henüz tanımayanların daha iyi tanımasına vesile olması açısından önemlidir. Sempozyuma emek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, kültür ve tasavvufun doğru kaynaklardan beslenerek öğrenilmesi durumunda ortaya bir medeniyet çıktığını ifade ederek şunları kaydetti:"Eğer bu dediğimin tersi yani yanlış kaynaklardan beslenilirse, 15 Temmuz’da olduğu gibi, eline silah alıp kendi insanına ateş eden insanlar oluşur. Ecdadın yetiştirdiği insanlar Balkanları, Avrupa'yı fethediyor, Osmanlı'yı kuruyor. Bugün kendini din alimi sananların yaptığı felaketleri ise 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Aksaray milattan önce 10 bin yıla dayanan bir tarihi var. Aşıklı Höyüğü öğrencilerimizin mutlaka gezmesi gerekiyor. Burası ilk defa beyin ameliyatının yapıldığı bir yerdir. Belediye olarak öğrencilerimize yönelik gezi programları düzenlemeye hazırız. Ticaret yolları üzerinde bulunan Aksaray, geçmişte askeri üs olarak kullanılmıştır. Aksaray'ı Aksaray yapan sultanlardan birisi olan 2'nci Kılıçarslan ise burayı ikinci başkent ilan etmiştir. Salih insanlardan başkasının bu şehre girmemesi için de surlarla şehrin etrafını çevirmiş ve özel önlemler almıştır. O tarihte şehir, Şehr-i Süleha (Salihler Şehri) olarak anılmıştır."Yapılan selamlama konuşmalarının ardından sempozyumun açılış oturumunda "Aksaray ve Manevi Değerleri" başlığı altında sunum yapıldı. 101 akademisyenin katıldığı sempozyumda, 3 gün boyunca, 17 farklı başlık altında düzenlenecek oturumlarda 99 bildiri sunulacak.
AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Aksaray Sempozyumu"...

AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Aksaray Sempozyumu" başladı.

Sempozyum, Aksaray'ın manevi değerleri başta olmak üzere, ekonomisi, ticareti, marka kimliği, kentleşmesi, turizmi, mimarisi, tarihi, kültürü, sanatı, folkloru, tasavvuf ekolleri ve eserleri, toplumsal hayatı gibi pek çok hususu kapsıyor.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, ASÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, sempozyumun geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Aksaray'ın yaklaşık 10 bin yıllık bir tarihe sahip olduğuna dikkatleri çeken Vali Pekmez, "Bu tarih içerisinde Aksaray çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, İpekyolu'nun geçtiği önemli merkezlerden birisidir. Aynı zamanda Kapadokya'nın girişi olarak adlandırılan Aksaray, Hristiyanlığın ilk yıllarına da ev sahipliği yapmıştır. Roma'nın ve Selçuklu'nun önemli askeri merkezlerinden birisi haline gelen şehir, 12-13'üncü yüzyıllarda Anadolu'nun Türkleşmesine, İslam'ın yerleşmesine, Türk Medeniyetinin Anadolu'ya hakimiyet kurmasına katkı sunan önemli şahsiyetleri yetiştirmiştir. Bu sempozyum, Aksaray'ı henüz tanımayanların daha iyi tanımasına vesile olması açısından önemlidir. Sempozyuma emek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, kültür ve tasavvufun doğru kaynaklardan beslenerek öğrenilmesi durumunda ortaya bir medeniyet çıktığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Eğer bu dediğimin tersi yani yanlış kaynaklardan beslenilirse, 15 Temmuz’da olduğu gibi, eline silah alıp kendi insanına ateş eden insanlar oluşur. Ecdadın yetiştirdiği insanlar Balkanları, Avrupa'yı fethediyor, Osmanlı'yı kuruyor. Bugün kendini din alimi sananların yaptığı felaketleri ise 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Aksaray milattan önce 10 bin yıla dayanan bir tarihi var. Aşıklı Höyüğü öğrencilerimizin mutlaka gezmesi gerekiyor. Burası ilk defa beyin ameliyatının yapıldığı bir yerdir. Belediye olarak öğrencilerimize yönelik gezi programları düzenlemeye hazırız.

Ticaret yolları üzerinde bulunan Aksaray, geçmişte askeri üs olarak kullanılmıştır. Aksaray'ı Aksaray yapan sultanlardan birisi olan 2'nci Kılıçarslan ise burayı ikinci başkent ilan etmiştir. Salih insanlardan başkasının bu şehre girmemesi için de surlarla şehrin etrafını çevirmiş ve özel önlemler almıştır. O tarihte şehir, Şehr-i Süleha (Salihler Şehri) olarak anılmıştır."

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından sempozyumun açılış oturumunda "Aksaray ve Manevi Değerleri" başlığı altında sunum yapıldı.

101 akademisyenin katıldığı sempozyumda, 3 gün boyunca, 17 farklı başlık altında düzenlenecek oturumlarda 99 bildiri sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.